Piskótatekercs házi sárgabaracklekvárral
2009. november 16.
Újra itt vagyok! Akik a posztmentes időszakban is bekukkantottak, olvastak, kommenteltek azoknak ezúton is köszönöm. Akik pedig kommentben kérdeztek, azoknak ezúton üzenem, hogy legkésöbb holnap válaszolok nekik.
Az igazság az, hogy 5 napra utaztunk el, úgymond nászútra, itt a szigeten belül. Az időjárás kegyes volt és nagyon kellemes, napsütéses 20-22 fokot fogtunk ki.
Már múlt hét csütörtökön hazaértünk, de az útóbbi majd két hétben kellőképpen el lettem kényeztetve azzal, hogy alig kellett főznöm, így akármennyire is szeretek a konyhában ténykedni, nehezen vettem rá magamat, hogy megint főzzek. Pontosan ezért, jól bevált, gyors ételek készültek. Mivel házisütemény elvonási tünetek kezdtek jelentkezni a legegyszerűbb és leggyorsabb sütit készültem megsütni. Igazából tegnapra terveztem, de az áramszolgáltató a nap közepén keresztül húzta a számításaimat, így ma készült el. Piskótatekercset gondolom mindenki tud sütni és senkinek nem mondok majd újat az elkészítéről, de mégis lejegyzem ide, merthát ez a blog mégiscsak a virtuális receptesfüzetem.
Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg sütőporos liszt
házi sárgabaracklekvár
porcukor a szóráshoz
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 dkg cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral sűrű fehér habbá verem, amit óvatosan a fehérjehabba forgatok. Végül beleszitálom a lisztet és sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és 170 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. A sütőpapírt azonnal lehúzom, feltekerem a piskótát és konyharuhába csavarva hagyom kihűlni. Ha kihűlt kitekerem, megkenem házi sárgabaracklekvárral, ismét feltekerem, végül megszórom porcukorral.
10 megjegyzés:
Szerintem a legtökéletesebb sütemény! :)) Gyönyörű!:)
De rágóta készülök én is rá! csak valami mindig közbejön... :)
Nagyon szép lett! :)
Nagyon szép a fotó! Nagyon gusztusosan tálaltad. :)
Nekem is nagyon tetszik a fotó is, na meg a tekercs is!!!
Én is a fotót jöttem dícsérni. Mindig megcsodálom őket, nagyon guszták. Tanultál valahol fotózni?
Ed
Egyszerű, nagyszerű és gyönyörű is!
nagyon jó, hogy leírtad. én még sosem mertem nekiállni, de így a rceptet olvasva és a képet csodálva, csak rá fogom magam venni:-)
Köszönöm mindenkinek a dícsérő szavakat :D!
Ed, nem, sehol nem tanultam fotózni.
Nokedli, bátran próbáld ki, lényeg, hogy ne nagyon nyitogasd a sütőt, mielőtt letelne a sütési idő, hacsaknem látod, úgy, hogy nagyon pirul, nehogy összeessen.
Szia! Az alábbi illetőnél, a 30. számú bejegyzésnél fent van a képed kicsiben és a recept szó szerint:(
Vica, köszönöm a figyelmeztetést. Sajnos már én is láttam :(, és már meg is ejtettem a szükséges panasz e-mailt.
Megjegyzés küldése