Egy díj, egy játék és mi is történt az elmúlt bő két hétben

2010. január 24.

Már nagyon régen írtam és ez a bejegyzés se arról fog szólni, hogy sütöttem, vagy főztem valamit. Főzni persze főzök, sőt, készítettem új süteményt is amiről azonban fotó nem készült két okból. Az egyik, hogy késő délután lett kész amikor is már nem volt nappali fény a fotózáshoz, másnapra pedig megettük az egészet, mert aznap este vendégeink voltak, így akkor meg azért nem tudtam fotót készíteni róla.
Aztán benyeltem egy jó kis gyomorvírust aminek következtében a múlt héten szerdáról csütörtökre virradóra, a fél éjszakát a mellékhelyiségben töltöttem. Majd az egész csütörtököt az ágyban olyan gyomorgörcsökkel, hogy azt hittem már soha nem fog elmúlni. Ennek következtében még három napig csak kínkeservesen tudtam bármit is magamba tuszkolni. Azt hiszem ennyi ropit és babapiskótát még életemben nem ettem mint ez alatt a 3 nap alatt. Az étvágyam úgy igazán vasárnap estére tért vissza, az óta minden a régi kerékvágásban folyik.
A telefonunknak és az internetünknek még semmi híre. December 22-én írtuk alá az átkötési kérelmet, akkor azt mondták kb. 40 nap és sok szerencsét kívántak hozzá. Az óta annyi történt, hogy a régi lakásban kikapcsolták a vonalat és az internetet és megkezdték az átkötést, erről sms-ben értesültünk. Aztán múlt hét hétfőn az új lakásunk utcájában láttunk munkásokat és meg is kérdeztük, hogy min dolgoznak, mire kiderült, hogy a mi telefontársaságunktól vannak. A vonalat a fővonalról elhozták a házig, és kész. Mert magához a vonal bekötésére ők nem jogosultak, valaki más fog kijönni és az fogja megcsinálni. Az óta azonban még semmi sem történt sajnos. Ezt a poszot is, mint azt a párat amit a költözés óta írtam előre megírtam és a telefonomat a laptoppal összekötve varázsolt internettel tudtam feltenni. Remélem 1 maximum 2 héten belül befejezik az átkötést mert már kezdenek elvonási tüneteim lenni. Sőt a Magyaroszágon élő családomat se láttam már több mint egy hónapja, mert ugyebár internet nélkül a skype se működik :((((.
Közben a blogra érkeznek a kommentek, díjak és játékba invitálások, amikre ha késve is de igyekszem majd válaszolni.

Ms. Poppy és Á la carte is megajándékozottt a Kreatív blogger díjjal. Nagyon köszönöm, hogy gondoltak rám. A díjjal együtt azonban néhány szabály is érkezett. Remélem megbocsátanak nekem, ha nem tartom be az összes szabályt.

A játék szabályai a következőek:
Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és küldte
A logót ki kell tennem a blogomba
Be kell linkelnem azt, akitől kaptam
Írni kell magamról 7 dolgot
Tovább kell adnom a kitüntetést 7 blogtársamnak
Be kell linkelnem őket
Megjegyzést kell hagynom náluk, hogy tudjanak a díjazásról

Íme 7 dolog magamról:
1. Ha a tv csak főzős, lakásátalakítós, stílusátváltoztatós műsorokat, valamint a CSI és a Szex és New York sorozatokat játszaná egész nap az nekem maximálisan megfelelne. A hírektől egyenesen rosszul vagyok.
2. Tipikus kos vagyok, vagyis borzasztóan akaratos. Utálom, ha rám akarnak kényszeríteni dolgokat, vagy csak azért kell valamit úgy csinálni ahogy, mert az hagyomány, vagy tradíció.
3. Elég nehéz természetem van. Társaságban nehezen oldódok, utálok a középpontban lenni, nehezen értem és fogom fel a vicceket.
4. Utálok fázni, nem szeretem, ha 20 foknál hidegebb az időjárás. Az egyetlen dolog amit a télben szeretek az a karácsony, és ilyenkor vágyom is a hóra, de csak ebben a két hétben.
5. Nagyon szeretem a csokoládét, a kekszeket, úgy általában a rágcsálnivalókat.
6. Ugyan ez a helyzet a tejjel. Nekem a nap egy pohát hideg tej nélkül nem idulhat el. De nem csak a tejet a joghurtokat, a pudingokat és a sajtokat is nagyon szeretem.
7. Rend- és tisztaságmániás vagyok. Minden nap kiporszívózom az egész lakást (söpörni nem szeretek, szerintem csak felverjük és nem összeszedjük vele a port, és nem is olyan hatékony, mint a porszívó), ha kell akár éjfélkor is mosogatok, mert nem szeretem, ha reggelre mosatlan van a mosogatóban, stb, stb. N. szerint már kóros, hogy mennyire szeretem a rendet és a tisztaságot.

A díjat azt hiszem minden blogtulajdonos megérdemli, hiszen a kreativitása a blogjában kerül megörökítésre!

Ágianyu viszont egy játékba hívott. Arról kérdez, hogy mit is rejt a táskám????
Először is tudni kell, hogy nem szeretem a nagy táskákat. Na jó azért nem borítékméretűt használok. Talán úgy mondanám, hogy a retikül méretet részesítem előnyben, abból is azt a fajtát aminek kis füle van és a karomra akasztva, vagy kézben tartva tudom hordani. A vállról lelógót, vagy a hosszúpántos keresztbe átvetős típust nem igazán kedvelem.
Nos ebbe a kis méretű táskában azonban szinte a fél lakást magammal hordom.

De lássuk mit is hordozok magammal:
- Pénztárca (benne bankkártya, jogosítvány, személyi, szupermarket pontgyűjtő, betegbiztosítási kártya, ragtapasz, egyéb blokkok és bankautomata kivonatok)
- 1 csomag papírzsebkendő
- 1 kis üveg kézfertőtlenítő zselé
- Zsebtükör
- Fésű
- 1 db toll
- 1 csomag rágó
- 1 kis doboz gyümölcsös mentos cukorka
- 1 pici műanyag tokban a legfontosabb névjegykártyák
- Buszjegy
- 1 kulcscsomó, összesen két kulcs van rajta, és egy pici kulcstartó
- Mobiltelefon
- 1 ici-pici bőr nesszeszerben a legfontosabb néhány szem gyógyszer (fej, fog, hasfájásra, hányingerre és savlekötő)
- És szükség esetén egy kis esernyő is elfér benne, mint például most is.

Ágianyu remélhetőleg megbocsát, ha a játékot nem gördítem tovább, de a mostani igen ritka internethozzáférhetőségem miatt nem tudom nyomon követni kinél járt már a játék. Mindenesetre aki olvas és még nem járt nála a kérdés, de kedve van játszani az bátran érezze úgy meghívtam a játékba és árulja el, hogy mit is rejt a táskája?????

2 megjegyzés:

Zizi írta...

Szia!

Jó az 1. dolog magadról! Én is csak ezeket nézném + még az utazós műsorokat. Csak 3 TV csatornánk van, úgyhogy mindezekhez a neten keresztül férek hozzá. A Szex és New Yorkból pedig megvan az összes rész, szóval mindig belenézek valamelyik részbe, ha van egy kis időm!

Üdv,
Zizi

Névtelen írta...

Engem az időjárás fogott meg. 19 fok?
Bár nálunk lenne annyi a -10 fok helyett. :(
L Niki

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP