Piskóta csokicseppekkel

2010. február 6.

A telefontársaság jószívűségének köszönhetően átkötötték a vonalunkat és ismét van telefonunk és internetünk :D! Ennek örömére és N. napok óta tartó nyúzásának köszönhetően megszületett ma ez a nagyon gyors édesség. Tulajdonképpen egy egyszerű piskóta amibe csokicseppeket szórtam. Nagyon finom egy bögre kakaó, tea vagy kávé mellé, reggelire vagy uzsonnára, vagy csak úgy nassolásképpen. Szerintem vajjal megkenve egy bögre kakaóval a legfinomabbb.

Chocolate drop cake

Hozzávalók egy 26 cm-es hosszúkás formához:
4 tojás
16 dkg porcukor
16 dkg liszt
6-8 ek tej
10 dkg csokicsepp (csokilencse)

A tojásokat szétválasztottam és a sárgákat a porcukorral fehéredésig vertem. Hozzákevertem először a tejet, majd beleszitáltam a lisztet és alaposan kikevertem. Felvertem a tojásfehérjét, aminek először a felét adtam a lisztes masszához egyáltalán nem vigyázva arra, hogy ne törjön össze a hab jó alaposan átkevertem, hogy kicsit fellazuljon a lisztes massza. Ez után beleforgattam a hab másik felét és a csokicseppeket. Vajazott lisztezett formába öntöttem és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütöttem. A sütési idő vége felé tűpróbával néztem, hogy jó-e már.
Készen meg lehet szórni porcukorral (nekem elfogyott), de aki brutál csokisat akar az bevonhatja csokoládémázzal is.

7 megjegyzés:

Addicted írta...

Chocolate chip "cookie" nagyija:) nadon jo!

Alexandra írta...

Milyen szép megnevezés a "csokicsepp"... tetszik :)

Ágianyu írta...

De jó, akkor végre rendszeresen csorgathatjuk a nyálunkat megint nálad is :)

Felhőlány írta...

Gyerekkoromban anyukám gyakran készített a hétvégéken csokival, meggyel "megdobált" piskótát, imádtam! Jól el is felejtettem, de a csodás fotóddal kedvet kaptam hozzá, hogy elkészítsem! :)
Jó, hogy újra itt vagy! :))

Fahéj és Feta írta...

Alexandra, ugye milyen szép?
Szóba jöhetett volna még a csokipasztilla, a csokilencse, a csokipötty, a csokidrazsé, a csokichips, de a csokicsepp az olyan csábító....

Ágianyu, igen igyekszem behozni a lemaradást :)!

Felhőlány, gondolkoztam én is, hogy dobálok bele meggyet is, de most a csak csokisnál döntöttem.

timus írta...

Örülök, hogy sikerült az internetköltöztetés. :) A süti is tetszik, de legjobban az időjárás arra felétek! :D Ide is elkélne némi plusz 11 fok! ;)

Fahéj és Feta írta...

Timus, ha lassan is de sikerült :D!
Tudom nektek a plusz 11 fok az már jó idő. Itt pont az ellenkezője, itt a plusz 11 fok számít kemény télnek!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP