Beba napló - 5 hónapos lett

2010. október 22.

Kis Fahéj tegnap 5 hónapos lett.
Még kedden megkaptuk az oltást. 64 cm és 5800 gramm per pillanat a hölgyemény. Begyűjtöttük az első betegségünket is egy középfülgyulladást, amire antibiotikumot kap szirup formájában. A színe eléggé vad fukszia, viszont nagyon jó eper illata van. Az ízéről nem tudok nyilatkozni, de nem lehet nagyon rossz, mivel eddig még egyszer sem köpte ki. Maga a betegség nem nagyon zavarja őt, legalábbis én úgy látom, hogy nem okoz neki sem fájdalmat, sem kellemetlenséget. Még hőemelkedést se produkált.
Az oltásokat egyébként utáljuk. Én ilyenkor mindig úgy érzem kb. 2 napig, mintha nem is az én gyerekem lenne. Ha nem alszik akkor nagyon nyűgös, ölbebaba szeretne lenni. Az étvágya hát hanyagolható ezeken a napokon.
A doktorbácsi javaslatára elkezdhetünk tejpépet enni, amivel lassan-lassan napi egy étkezést lehet kiváltani. Hát nem mondanám, hogy túl nagy sikert aratott eddig. Azt nem mondanám, hogy nem ízlik neki, de az almapürét amiből a múlt héten kóstoltunk pár kiskanállal azt sokkal szívesebben ette.
Kézügyességben sokat fejlődtünk ebben a hónapban. Már minden felé nyújtott dologért azonnal nyúl, megfogja és természetesen azonnal a szájába tömi. A járókát és a játszószőnyegét nagyon szereti és újdonságként szívesen elüldögél 5-10 percet az etetőszékében amíg én például mosogatok, elkészítem a tápszerét stb. A járókában a körülötte lévő tárgyakért magától nyúl, megfogja őket és természetesen a szájába tömködi. Pár napja kicsit hűvösebb van, ezért hosszúujjú van rajat és felfedezte, hogy milyen jól lehet csócsálni a felsőnk ujját. A hasonlétet még mindig nem szereti, de most már emeli a fejét és kedvétől függően vagy kurjongat, vagy sír hozzá. Szereti nézegetni a kezét és ha valami feliratos felsőrész van rajtam, akkor imádja birizgálni a feliratot.Sétálni nagyon szeret, bár a múltkor az egyik üzlet gyerekosztályán előadott egy kis műsort, még szerencse, hogy más gyerekek is ordítottak körülöttünk. Aztán ezt megismételte a postán és hazafelé a buszon is. Bár ezzel elértük azt, hogy a pénztárnál és a postán is rögtön sorra kerültünk mindenféle várakozás nélkül.
Beszédfejlődésről azt tudnám mondani, hogy vannak napok amikor be se áll a szája és dumál egyfolytában, vannak napok amikor ezt kissebb intenzitással adja elő. Rájött, hogy hogy kell sikítani és ez annyira tetszik neki, hogy van hogy fél órán keresztül mást se csinál, csak dumál és sikongat.
Folyt köv. egy hónap múlva.

DSC08699

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörű baba!

Nelli írta...

Gyönyörű kisbaba kis Fahéj!:-)

Mónika írta...

Nem szeretnék sablonos lenni, de egyszerűen nem tudok mást írni, mint azt, hogy gyönyörű, formás baba!
:)

Névtelen írta...

Gyönyörű a babuci a kis Fahéj! :-))) Isten éltesse élete 5. hónapján!

Csibe írta...

Édes kis picurka!

Felhőlány írta...

Gyönyörűségesen szép leányzó! És azok a nagy szemek! :)))
Jó egészséget kívánok Nektek! :)

Agni írta...

Szép babóca! Emlékszem a fiam is, mikor felfedezte, hogy tud sikongatni, akkorákat kiáltott, hogy néha majd összepisiltem magam úgy meg tudott ijeszteni:)) Most jön a legédesebb korszak:) Habár az enyém tegnapelőtt töltötte a 13-t és még mindig úgy érzem, most a legédesebb:)))

Zsuzsi írta...

Nagyon helyes kislány! :)
Ugyan nem ehhez a bejegyzéshez tartozna, de egy kérésem lenne:
Tudnál valamit mondani a falafelről? Van egy receptem, ami alapján nem akar összeállni a "tészta". Gyanítom, hogy kimaradt valami hozzávaló a felsorolásból. Nem tudom, mennyire görög étel - inkább török? Hátha tudsz segíteni... Köszönöm a választ előre is!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP