Fatörzs
2011. szeptember 7.
Úgy látszik jó hatással volt a konyhai tevékenységeimre, az, hogy három hónapig, csak Kis Fahéjnak főztem a tábori konyhában. Így most itthon megint lelkesen sütök-főzök N. legnagyobb örömére.
Tegnap fatörzset sütöttem. Fogalmam sincs róla, hogy milyen is az eredeti fatörzs tölteléke, mert nem néztem utána. Én egyszerűen párizsi krémmel töltöttem és vontam be. Isteni lett! És nagyon gyorsan elkészült.

Hozzávalók:
4 tojás
4 púpos ek cukor
4 ek liszt
1/2 tk sütőpor
csipet só
A krémhez:
165 ml habtejszín
16,5 dkg cukor
8,5 dkg holland kakaópor
23 dkg szobahőmérsékletű margarin/vaj
Díszitésnek csokiforgács.
A piskótához a tojásokat szétválasztottam. A sárgájákat a cukorral fehéredésig vertem. A fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá vertem, amit óvatosan a sárgájás habhoz forgattam, majd kanalanként beleforgattam a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsin szétterítettem és 180 fokon megsütöttem (talán 10-12 perc volt). Egy tiszta konyharuhára fordítottam miután kisült, lehúztam a sütőpapírt és a rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekertem, majd hagytam teljesen kihűlni.
A krémhez a tejszínt a cukorral 4-5 percig forraltam, majd beleszórtam a kakaóport és simára kevertem. Hagytam teljesen kihűlni. Amikor kihűlt akkor robotgéppel belekevertem a margarint (szobahőmérsékletű). Szépen kihabosítom a krémet.
A piskótát kitekertem, a krém nagy részét beletöltöm, szorosan feltekerem, majd kívülről is megkenem a krémmel. Villával bekaristolom és csokiforgáccsal megszórom. Hűtőben behűtöm, mielőtt szeletelem.

3 megjegyzés:
Milyen szuper fotó készült róla!!! Szívesen meg is kóstolnám, pedig nem igazán rajondok érte.
Tökéletes lett, nagyon szép a kép. Én is megkóstolnám, pedig nem is rajongok a csokis sütikért, de ez nagyon guszta:)
Eszter,
köszönöm :)
Trollanyu,
Neked is köszönöm :)
Megjegyzés küldése