Spetsofai - Σπετσοφαι

2011. szeptember 3.

Hiába élek itt már 4 éve, mégis vannak olyan ételek amiket még nem készítettem el itthon. Ezeket az ételeket olyankor esszük amikor tavernázunk.
Tegnap este tudván, hogy N. rajong a kolbászért úgy döntöttem kipróbálom itthon is ezt az ételt. Nagyon gyorsan elkészült és tényleg nagyon finom lett. És ami a legfontosabb elsőre sikerült úgy elkészítenem ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Spetsofai  

Hozzávalók 2-3 személyre:
20 dkg kolbász (olyan amit pl lecsóba, vagy rántottába is teszünk)
1 nagy zöld paprika (kaliforniaihoz hasonló)
1 nagy piros paprika (kaliforniaihoz hasonló)
1 közepes hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 dl darabos paradicsomszósz
1 dl vörösbor

A kolbászt felkarikázom olyan fél-egy centi vastagra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítom a kolbászkarikákat, majd kiszedem őket egy tányérra és félreteszem. A hagymát félfőre vágom, a paprikákat pedig félcenti vastag csíkokra szeletelem. A serpenyőben fennmaradt olajon megpirítom a hagymát és az átnyomott fokhagymát, rádobom a paprikacsíkokat és azokat is átpirítom, ha kell kipótolom még egy kevés olajjal. Felöntöm a vörösborral és paradicsomszósszal. Sózom, borsozom, majd úgy 10 percig lassan rotyogtatom. Ekkor hozzáadom a megpirított kolbászkarikákat, kevés vizet öntök alá és úgy 20 percig lassan forralom, amíg a paprika megpuhul és a szósz besűrűsödik, majd késznek nyilvánítom.

1 megjegyzés:

Anazar írta...

Remekül hangzik!!

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP