Spenótos rizs - Σπανακορυζο
2011. szeptember 13.
Spenót. Soha nem kóstoltam a spenótfőzeléket. Így úgy gondoltam, hogy nem is szeretem a spenótot. Egy spenótos-fetás pite elfogyasztása után rájöttem, hogy tévedtem. Na nem eszem minden nap, sőt minden héten sem, de néha azért megeszek egy jó kis spenótos-fetás pitét.
A spenótos rizst viszont meg se kóstolom. Az más. Ez csak és kizárólag Kis Fahéj részére készül. Ő imádja. Mit imádja falja!
Eredetileg kevesbé leveses, de én így készítem, mert másképp nem enné meg. Ha valami nem szaftos az nem csúszik neki.
Hozzávalók 2 személyre:
1/2 kg friss spenót
1/2 csésze rizs
kapor, só, bors
1 kis fej hagyma
olívaolaj
A hagymát apróra kockázom és olívaolajon megfuttatom. Rádobom a megmosott, megtiszított, durvára vágott spenótot és megfonnyasztom. Sózom, borsozom, apróra vágott kaprot dobok rá kb. 1 evőkanálnyit. Hozzáadok 1/2 csésze rizst és 2 csésze vizet. Lassú tűzön addig forralom amíg a rizs megpuhul és majdnem minden vizet felvett.
Rizstől függően lehet, hogy kevesebb vagy több víz szükséges hozzá.
Kínálhatunk hozzá citromgerezdet, van aki szereti egy kevés citromlével meglocsolni evés előtt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése