Fatörzs

2011. szeptember 7.

Úgy látszik jó hatással volt a konyhai tevékenységeimre, az, hogy három hónapig, csak Kis Fahéjnak főztem a tábori konyhában. Így most itthon megint lelkesen sütök-főzök N. legnagyobb örömére.
Tegnap fatörzset sütöttem. Fogalmam sincs róla, hogy milyen is az eredeti fatörzs tölteléke, mert nem néztem utána. Én egyszerűen párizsi krémmel töltöttem és vontam be. Isteni lett! És nagyon gyorsan elkészült.

Chocolate swiss roll

Hozzávalók:
4 tojás
4 púpos ek cukor
4 ek liszt
1/2 tk sütőpor
csipet só

A krémhez:
165 ml habtejszín
16,5 dkg cukor
8,5 dkg holland kakaópor
23 dkg szobahőmérsékletű margarin/vaj

Díszitésnek csokiforgács.

A piskótához a tojásokat szétválasztottam. A sárgájákat a cukorral fehéredésig vertem. A fehérjét pedig egy csipet sóval kemény habbá vertem, amit óvatosan a sárgájás habhoz forgattam, majd kanalanként beleforgattam a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsin szétterítettem és 180 fokon megsütöttem (talán 10-12 perc volt). Egy tiszta konyharuhára fordítottam miután kisült, lehúztam a sütőpapírt és a rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekertem, majd hagytam teljesen kihűlni.
A krémhez a tejszínt a cukorral 4-5 percig forraltam, majd beleszórtam a kakaóport és simára kevertem. Hagytam teljesen kihűlni. Amikor kihűlt akkor robotgéppel belekevertem a margarint (szobahőmérsékletű). Szépen kihabosítom a krémet.
A piskótát kitekertem, a krém nagy részét beletöltöm, szorosan feltekerem, majd kívülről is megkenem a krémmel. Villával bekaristolom és csokiforgáccsal megszórom. Hűtőben behűtöm, mielőtt szeletelem.

Chocolate swiss roll

3 megjegyzés:

Eszter írta...

Milyen szuper fotó készült róla!!! Szívesen meg is kóstolnám, pedig nem igazán rajondok érte.

trollanyu írta...

Tökéletes lett, nagyon szép a kép. Én is megkóstolnám, pedig nem is rajongok a csokis sütikért, de ez nagyon guszta:)

Viktoria írta...

Eszter,
köszönöm :)

Trollanyu,
Neked is köszönöm :)

ADATVÉDELEM

Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

Rendszeres olvasók

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP